Maş

MAŞ FASULYESİ 

Güneydoğu anadolu bölgesinde bolca tüketilen eskiden hastalıların tedavisinde kullanılan maş fasulyesi yöresel bir üründür. Akdeniz bölgesinde cin börülcesi olarak da bilinir.

Maş fasulyesi bezelye gibi ufak ve yeşil renkli bir fasulye türüdür. İçerisinde bolca B vitamini ve protein barındırır. 

100 gr maş fasülyesinde 7 gram protein bulunur. İyi bir lif kaynağıdır. Kolestrol düşürücü özelliğe sahiptir. Yağ içermez. 
Genellikle maş çorbası ve piyazı yapılan lezzetli organik yöresel bir üründür.

MAŞ FASÜLYESİNİ ONLİNE MAĞAZAMIZDAN SİPARİŞ EDEBİLİRSİNİZ.

maş
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.